Ne kiekviena sūrio rūšis gali turėti teigiamą poveikį sveikatai. Yra rūšių, kurios yra visiškai kenksmingos. Papasakosime jums apie sūrio rūšis, kurių turėtumėte nepirkti.
Lydytas sūris
Iš tikrųjų šio produkto negalima vadinti sūriu. Jame yra kenksmingų priedų, įskaitant dirbtinius fosfatus, kurie yra pavojingi sveikatai ir didina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, osteoporoze ir infarktu. Todėl šis sūris turėtų būti išbrauktas iš mitybos raciono.
Būkite atsargūs: jo ypač dažnai dedama į sūrio mėsainius. Fosfatai dažnai slepiasi po kitais pavadinimais, pavyzdžiui, konservantai, stabilizatoriai ir lydymo druskos.
Sūris su sumažintu riebalų kiekiu
Šiame sūryje paprastai yra priedų, kurie naudojami riebalams pakeisti. Jie yra gana kenksmingi žmogaus organizmui.
Sūris su sumažintu natrio kiekiu
Šis sūris ypač populiarus Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau tokie eksperimentai mažinant tam tikrų sudedamųjų dalių kiekį yra įprasti reklaminiai triukai. Tas pats pasakytina ir apie produktus su sumažintu cukraus ir riebalų kiekiu: pašalindamas vieną iš pagrindinių sudedamųjų dalių, gamintojas paprastai ją pakeičia kažkuo, ir nebūtinai sveiku.
Saldus varškės sūris
Pats sūris nėra kenksmingas, tačiau geriau vengti tų sūrio rūšių, kurių sudėtyje yra cukraus ar dirbtinių saldiklių, pavyzdžiui, aspartamo, galinčio sukelti vėžį.