Sotus ir sveikas patiekalas be mėsos (tinkantis vegetarams). Tai grikių ir varškės košė su žalumynais.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Grikius perplaukite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir berkite į puodą su 400 ml verdančio vandens. Tris minutes virkite ant stiprios ugnies, tada karštį sumažinkite, uždenkite ir kaitinkite dar 10 minučių nemaišydami.
2. Per tą laiką paruoškite varškės pagardą. Pomidorą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite porą, česnaką, salierą bei krapų lapelius. Varškę sumaigykite šakute ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais bei daržovėmis.
3. Išvirusius grikius sumaišykite su pagardu ir patiekite.
2. Per tą laiką paruoškite varškės pagardą. Pomidorą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite porą, česnaką, salierą bei krapų lapelius. Varškę sumaigykite šakute ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais bei daržovėmis.
3. Išvirusius grikius sumaišykite su pagardu ir patiekite.
Ingredientai
* 10 g neskrudintų grikių
* 100 g birios varškės
* 0,5 pomidoro
* 20 g saliero stiebo
* 20 g poro
* mažos česnako skiltelės
* šaukšto majonezo arba riebios grietinės
* 2 krapų šakelių
* žiupsnio maltos aitriosios paprikos
* druskos
* 100 g birios varškės
* 0,5 pomidoro
* 20 g saliero stiebo
* 20 g poro
* mažos česnako skiltelės
* šaukšto majonezo arba riebios grietinės
* 2 krapų šakelių
* žiupsnio maltos aitriosios paprikos
* druskos
Siųsti atsiliepimą