Vos vienas produktas recepte padaro esminį skirtumą. Įdėkite jo į mielinę tešlą: kepiniai bus orūs ir minkšti. Jei į mielinę pyrago tešlą įpilsite acto, ji taps stebuklinga. Šią paslaptį žino nedaug žmonių.
Ši tešla pakyla tiesiog nuostabiai, ji tampa akyta, minkšta ir švelni. Net ir su paprasčiausiais įdarais iš jos iškepti pyragai yra nepakartojami.
Sudedamosios dalys:
- 300 mililitrų šiek tiek pašildyto pieno;
- 1 vištos kiaušinio;
- 7 gramų sausų mielių;
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 2 arbatinių šaukštelių obuolių acto;
- apie 550 gramų kvietinių miltų;
- 40 gramų sviesto.
Šiek tiek pašildykite pieną, sudėkite į jį mieles ir išmaišykite. Tada įmuškite vištos kiaušinį, įberkite druskos ir persijokite miltus. Užminkykite tešlą.
Minkydami tešlą įpilkite aliejaus ir acto, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Padėkite ją šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Tešla labai greitai padidėja, beveik dvigubai, paspauskite ją ranka ir padarykite pyragėlius.