Norint sulaukti gausaus pomidorų derliaus, svarbu juos pasodinus į žemę tinkamai prižiūrėti. Tai reiškia, kad reguliarus maisto medžiagų tiekimas yra svarbiausias dalykas, norint suformuoti ne tik didelius ir mėsingus, bet ir labai saldžius pomidorus.
Kaip tręšti pomidorų daigus pasodinus į žemę?
Norint užtikrinti optimalų pomidorų augimą po jų persodinimo į atvirą gruntą, svarbu laiku pasirūpinti tręšimu. Pirmą kartą tręšti geriausia praėjus maždaug dešimčiai dienų po daigų įsišaknijimo. Kai pomidorai pradeda aktyviai augti ir formuoti naujus lapus, tai yra signalas, kad augalai yra pasirengę pirmajam tręšimui.
Rinkdamiesi trąšas turėtumėte vadovautis augalų poreikiais, kuriuos galima nustatyti pagal jų išvaizdą. Jei daigai atrodo silpni, plonais stiebais ir mažais lapeliais, tai gali būti azoto trūkumo požymis. Tokiu atveju rekomenduojama naudoti azoto trąšas, pavyzdžiui, kompleksines trąšas arba vandenyje ištirpintą kalcio nitratą santykiu 10 gramų 10 litrų vandens.
Jei ant augalų viršūnių atsiranda puvinio, tai gali reikšti, kad yra kalio perteklius ir reikia kalcio.
Jei pomidorai turi stiprų stiebą ir didelius lapus, azoto trąšos nerekomenduojamos. Vietoj jų naudokite produktus, kuriuose gausu kalio, kalcio ir fosforo.
Norint, kad pomidorai būtų sultingi ir tinkamos formos, naudinga naudoti trąšų mišinį. Toks tręšimas padeda suformuoti aukštos kokybės vaisius.
Kaip tręšti pomidorus, kad jie būtų saldūs ir mėsingi?
Kad pomidorai būtų saldesni ir sultingesni, svarbu tinkamu laiku tręšti tinkamomis trąšomis. Kai pomidorai pradeda nokti ir priaugti svorio, ypač esant giedram ir be lietaus orui, rekomenduojama tręšti toliau nurodytu būdu.
Paimkite švaraus vandens ir į jį įpilkite sausų mielių. 5 litrams vandens reikės 10 g mielių, pusės puodelio cukraus ir 50 g šieno.
Visus ingredientus ištirpinkite vandenyje ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Nereikia palikti tirpalo, kad išbrinktų, pomidorus galite pradėti apdoroti iš karto. Šią procedūrą galima kartoti kas 2-3 savaites, kad pasiektumėte geresnių rezultatų. Dėl šios procedūros pomidorai taps daug saldesni ir turės daugiau minkštimo.