Pasirodo, kad trąšas, kuriose yra itin daug orchidėjoms reikalingų maistinių medžiagų, galima pasigaminti iš pačių paprasčiausių ingredientų.
Pigu ir paprasta
Pirmiausia reikia išpjauti visas pažeistas ir sudžiūvusias orchidėjos šaknis, pašalinti supuvusius lapus. Po genėjimo orchidėjas palaistykite nedideliu kiekiu vandens, kad sudrėktų dirva prieš tręšimą.
Norėdami paruošti maitinamąjį tirpalą orchidėjoms laistyti, sumaišykite 50 g šviežių morkų su 1 šaukšteliu maltos kavos. Užpilkite ingredientus 0,5 l verdančio vandens ir palikite, kol visiškai atvės.
Kai vanduo atvės, susmulkinkite ingredientus trintuvu iki vientisos masės. Masę perfiltruokite per marlę arba smulkų sietelį. Į koncentratą įpilkite dar 1 litrą vandens.
Produktą naudokite orchidėjų lapams nušluostyti arba apipurkšti ir laistykite juo augalą 2 kartus per mėnesį.
Šiose trąšose taip pat galite pamirkyti orchidėją (įdėję vazoną) 15 minučių.
Ši paprasta priežiūra suteiks augalui visų jam reikalingų maistinių medžiagų. Morkų ir kavos trąšos tinka tiek sveikoms orchidėjoms, tiek ir augalams, kuriems reikia atsigauti po įvairių ligų.