Mėgstate krevetes? Dalijamės receptu, kuris padės jums iškepti krevetes per 10 minučių. Reikės tik penkių ingredientų.
Ingredientai:
- Krevečių: 450 g
- Sviesto: 1/2 valgomojo šaukšto;
- Česnakas: 4-6 skiltelės;
- Alyvuogių aliejaus: 1/2 valgomojo šaukšto;
- Druskos: pagal skonį;
- Maltų juodųjų pipirų: pagal skonį.
Paruošimas:
Išimkite krevetes iš šaldiklio ir įdėkite į indą su šaltu vandeniu 5 minutėms, retkarčiais pamaišykite.
Krevečių valymas:
Pradėkite nuo krevečių galvos, kiauto ir vidurių nulupimo. Nupjaukite galvą, nes kojos lengvai atsiskirs. Kriauklę perpjaukite išilgai nugaros ir atskirkite plokšteles. Išimkite žarnos veną, negiliai įpjaudami išilgai nugaros. Išvalytas krevetes nuplaukite vandenyje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Kepimo procesas:
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sviesto. Tada sudėkite krevetes į keptuvę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Jos turi šnypšti. Pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir išspauskite česnako skilteles. Kepkite, kol krevetės taps rausvos, o uodegėlės – raudonos (4-5 min.).
Patiekite krevetes iš karto arba laikykite inde šaldytuve iki 2 dienų.