Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

1:10:100 taisyklė, pagal kurią makaronai jokiomis aplinkybėmis nesulips

Mindaugas Bružas

Nereikia pilti saulėgrąžų aliejaus į puodą, o paskui plauti makaronų. Viskas puikiai pavyks ir be jo. Jei norite tobulai išvirtų makaronų, laikykitės kiekvieno etapo iš toliau pateikto sąrašo. Štai ko mums reikia.

Tinkama makaronų rūšis

Virkite tik kietų rūšių makaronus. Apskritai gydytojai pataria valgyti tik tokius produktus. Jie gaminami iš aukščiausios rūšies miltų, kuriuose yra daugiausiai baltymų.

Ugnis

Verdant makaronus, turi būti maksimalus. Kol pradės burbuliuoti. Po to galėsite sumažinti kaitrą.

Makaronams nusileidus į puodo apačią iškart išmaišykite ir uždenkite. Svarbiausia – kuo greičiau grąžinti temperatūrą.

Makaronams išvirti reikia maždaug 8-10 minučių. Maišykite kas 1,5-2 minutes.

Jokio aliejaus!

Nepilkite aliejaus į puodą. Kai jis patenka į vandenį, sumažėja. Tokiu atveju greičiau sulips.

Makaronų virimo taisyklė

Svarbiausia: 1:10:100 taisyklė

O štai ir pagrindinė gudrybė, apie kurią užsiminėme pradžioje. Jei norite išvirti tinkamus makaronus, laikykitės proporcijų:

  • 1 litras vandens – 10 g druskos – 100 g makaronų

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą