Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

7 veiksmingi būdai kovoti su šiluma bute

Mindaugas Bružas

Netrukus prasidės vasara, todėl bus vis šilčiau ir šilčiau. Daugelis dėl karščio dažnai jaučiatės prastai ir pavargę. Skaitykite toliau ir sužinokite, kovoti su karščiu savo bute.

Kaip susidoroti su karščiu patalpose?

Žinoma, daugelis žmonių mėgsta vasarą, nes didžiąją metų dalį būna šilta ir saulėta. Tačiau šis sezonas turi ir trūkumų, įskaitant aukštą temperatūrą. Šie padės sumažinti karštį patalpose.

Labai karšta namuose

  • Per karščius gali dehidratuoti. Todėl turite stebėti kiek išgeriate vandens. Geriausia gerti vėsų vandenį ir vengti alkoholinių gėrimų.
  • Kai oro pasiekia aukštą lygį (+28-32 ºC), neatidarykite langų ir durų į balkonus. Rekomenduojama vėdinti namus ryte ir vakare. Palikite atidarytas duris priešingose pusėse, kad oras galėtų cirkuliuoti iš kambario į kambarį.
  • Per karščius dienos metu geriausia užtamsinti langus užuolaidomis ir žaliuzėmis, ypač toje pusėje, kur šviečia (dažniausiai pietinėje pusėje). Tai padės sulaikyti karštį kambaryje.
  • Per karščius dėvėkite kuo mažiau drabužių. Tai turėtų būti lengvi drabužiai iš natūralių audinių, pvz. lino ar medvilnės. Laisvi, šviesūs drabužiai neprilips prie kūno. Venkite daiktų su blizgučiais ir akmenukais, nes jie traukia saulę.
  • Geras būdas atvėsinti patalpą – sudrėkinti joje esantį orą. Kambariuose galite pastatyti indų su vandeniu, o užuolaidas ir kilimus apipurkšti purkštuvu.
  • Stenkitės veidą, rankas, pėdas, kaklą ir riešus plauti šaltu vandeniu. Tai padės šiek tiek atsigaivinti.
  • Mažiau naudokite šilumą skleidžiančius buitinius prietaisus, pavyzdžiui, virykles, orkaites ir skalbimo mašinas. Tai padės sumažinti kambario temperatūrą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą