Abrikosai ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie gali numalšinti troškulį, atkurti regėjimo aštrumą, sustiprinti kraujagysles ir pagerinti virškinimą.
5 svarbiausi abrikosų privalumai sveikatai
Jie gerina virškinimo procesą. Abrikosai normalizuoja medžiagų apykaitą ir padeda geriau įsisavinti maistą. Taigi reguliariai vartojant abrikosus labai pagerėja virškinimo procesas. Skaidulos skatina žarnyno judesius, todėl sumažėja vidurių užkietėjimo rizika.
Širdies ir kraujagyslių ligų prevencija. Abrikosuose yra kalio, kuris padeda plėsti kraujagysles, todėl kontroliuojamas kraujospūdis. Be to, kalis padeda palaikyti skysčių pusiausvyrą organizme. Šiuos vaisius kardiologai dažnai skiria įvairioms širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti.
Mažina “blogojo” cholesterolio kiekį. Abrikosuose esančios skaidulos padeda sumažinti “blogojo” cholesterolio kiekį. Kai kraujyje yra mažiau cholesterolio, mažesnė ir širdies ligų tikimybė.
Vaisiuose esantys antioksidantai saugo akis, kepenis ir žarnyną. Antioksidantai taip pat padeda mažinti uždegimus organizme.
Jie atkuria regėjimo aštrumą. Abrikosuose yra vitaminų A ir E, kurie padeda apsaugoti akis. Reguliariai valgant abrikosus, gerėja akių raumenų veikla, o tai padeda išlaikyti regėjimo aštrumą. Šie vaisiai ypač naudingi mažiems vaikams, gimusiems su regos sutrikimais.