Skanių šokoladinių sausainių galima lengvai pasigaminti namuose – tai daug įdomiau ir sveikiau nei pirkti neaiškios sudėties sausainius parduotuvėje. Geriausias Didžiosios Britanijos virtuvės šefas Jamie Oliver sako, kad tokius saldumynus gali išsikepti net ir nieko neišmanantys apie kulinariją.
Paprastai rudenį ir žiemą daugelis žmonių dažniau geria karštus gėrimus. Tačiau “nuodėminga” tokius susibūrimus rengti bent be gabalėlio saldumynų. Lengvą Jamie Oliverio sausainių receptą paskelbė “Express“.
Amerikietiški sausainiai jūsų virtuvėje
Ko prireiks šiems gardiems sausainiams pasigaminti:
- 100 g nesūdyto sviesto, šiek tiek suminkštinto;
- 125 g cukraus pudros;
- vieno didelio vištos kiaušinio;
- pusantro šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 200 g aukščiausios rūšies pirmojo malimo miltų;
- žiupsnelis smulkios jūros druskos;
- 100 g geros kokybės šokolado (jei norite, naudokite pieniško ir tamsaus šokolado mišinį).
Jamie Oliver šokoladinių sausainių gaminimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 ºC. Kepimo skardą arba formą išklokite dviem kepimo popieriaus sluoksniais;
- Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra, kol taps panašus į baltą grietinėlę. Į masę atsargiai įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek vanilės ir išmaišykite. Tada persijokite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Galiausiai į gautą tešlą įmaišykite nedidelius šokolado gabalėlius. Tešla paruošta.
- Padalykite tešlą: viena porcija – tai maždaug vienas valgomasis šaukštas mišinio. Suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos. Dėkite juos į šaldytuvą 15 minučių.
- Lengvai paspauskite rutuliukus pirštais, kad jie būtų plokšti. Dėkite kepimo skardą į karštą orkaitę 10-12 minučių arba kol lengvai pagels.
- Patikrinkite laiką ir stebėkite sausainius, kad jie nesudegtų. Kuo jie minkštesni, tuo geriau. Leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės saldumu kartu su kvapniu gėrimu.
Pasak Jamie, tokius šokoladinius sausainius nebus gėda patiekti svečiams. Jie skanūs ir niekas neįtars, kad jiems pagaminti prireikė vos 20 minučių.