Daugelis žmonių mėgsta pirkti ananasus žiemą, ypač įvairioms šventėms. Tačiau šio vaisiaus gerbėjai dažnai susiduria su staigmena. Tikėdamiesi nusipirkti saldų ir sultingą vaisių, jis būna rūgštus ir neprinokęs.
Net didelis ir gražus ananasas gali būti neprinokęs. Bet tai nereiškia, kad reikia valgyti rūgštų arba išmesti lauk. Ananasus galite sunokinti namuose. Jis taps saldus ir sultingas.
Kaip sunokinti ananasą?
Norėdami tai padaryti, ananasą turite įdėti į popierinį maišelį. Prieš rišant ten įmetamas pernokęs bananas ar obuolys. Šie vaisiai turi būti padengti tamsiomis dėmėmis.
Tokios kaimynystės paslaptis – etilenas, kurį išskiria pernokę vaisiai. Dėl to ananasai greitai sunoksta.
Produktus reikia laikyti šiltoje vietoje, tada gudrybė tikrai pasiteisins. Net ir esant +12 °C ananasas sunoks, tačiau procesas vėluos. Jei reikia kuo greičiau, reikia rasti vietą, kurioje būtų +20 °C ir daugiau.