“Apple” ir “Meta” derasi dėl bendradarbiavimo dirbtinio intelekto srityje

Apple ir Meta

” ir “” neseniai surengė derybas dėl galimo bendradarbiavimo dirbtinio intelekto srityje. rašo “The Wall Street Journal“, diskusijose daugiausia dėmesio skirta “Meta” sukurtam “Llama 3” ir “Apple Intelligence”.

Leidinio teigimu, “Meta” svarsto galimybę pasinaudoti “Apple” technologiniais ištekliais ir išplėsti savo skaitmeninių produktų prieinamumą “” įrenginiuose.

Derybų metu “Apple” pasiūlė “Meta” ir kitoms bendrovėms galimybę be papildomų integracijos mokesčių pardavinėti aukščiausios kokybės paslaugų prenumeratas per “Apple Intelligence” sistemą. Tačiau “Apple” planuoja pasilikti dalį pajamų, gautų iš prenumeratų.

“Apple Intelligence” – tai “iPhone” ir “Mac” įrenginiams skirtų dirbtinio intelekto įrankių rinkinys, apimantis pranešimų valdymą, automatinį teksto generavimą ir informacijos apibendrinimą taikomosiose programose. Šių metų gegužę “Bloomberg” pranešė apie “Apple” susitarimą su “OpenAI” integruoti “ChatGPT” į operacinę sistemą “”.

Savo ruožtu “Meta” šių metų balandį pristatė kalbos modelį “Llama 3” ir realaus laiko vaizdų generatorių. Šios technologijos jau integruotos į atnaujintą bendrovės “Meta” dirbtinio intelekto asistentą, kuris skirtas veikti visose “Meta” platformose.

Išeiti iš AMP versijos