„Apple“ ir „Samsung“ užėmė pirmąsias vietas klientų pasitenkinimo apklausoje

Apple ir Samsung

Išmaniųjų telefonų klientų pasitenkinimo reitingo viršūnėje yra „Apple“ ir „Samsung“, tačiau „Galaxy“ lenkia „iPhone“, kai kalbama apie 5G naudotojus.

Pirmąją vietą klientų pasitenkinimo apklausose ir prietaisų pardavimų analizėje per metus paprastai užima „Apple“.

Remiantis ACSI 2023- m. belaidžių telefonų paslaugų ir mobiliųjų telefonų tyrimu, apskritai telefonų pramonėje pastebimas klientų pasitenkinimo gerėjimas. Rezultatas 2024 m. – 81 balas – yra 3 % aukštesnis nei 2023 m. ir yra visų laikų rekordas.

ACSI teigia, kad tai daugiausia lėmė 5G išmaniųjų telefonų populiarumas, kurie pagal klientų pasitenkinimą senosiomis technologijomis lenkia beveik 10 balų.

Kalbant apie telefonų prekės ženklus, 2023 m. „Apple“ pakilo vienu balu iki 82 balų iš 100. Pirmoje vietoje „Apple“ yra kartu su „Samsung“, kurios rezultatas per tą patį laikotarpį buvo nuo 80 iki 82 balų.

Toliau rikiuojasi „“ su 77 taškais, 2023 m. sumažėjusi nuo 78 taškų. Toje pačioje pozicijoje yra ir „Motorola“ („“), padidinusi savo balų skaičių nuo 75 iki 77.

Apskritai apklausos rodo, kad pasitenkinimas visų prekės ženklų telefonais vertinamas 81 balu, t. y. dviem balais daugiau nei 2023 m.

Nors „Apple“ ir „Samsung“ bendrame reitinge yra susilyginusios, Korėjos bendrovė iš tiesų pirmauja, kai kalbama apie 5G naudotojus. Šioje subkategorijoje „Samsung“ turi 83 taškus, palyginti su „Apple“ 82 taškais, o „Google“ ir „Motorola“ – po 78 taškus.

Kalbant apie pramonės tendencijas, telefoninių pokalbių paprastumas išlieka svarbiausiu prioritetu – 2024 m. jis bus įvertintas 86 balais iš 100. Vaizdo kokybė, pasitenkinimas interneto svetainėmis ir telefono funkcijų įvairovė surinko 86 balus, o „“ veikimas ir tekstinių žinučių siuntimo paprastumas – 8 balus.

Išeiti iš AMP versijos