Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple” įspėjo savo klientus apie šnipinėjimo programų atakas, jei esate „iPhone” savininkas – turėtumėte sunerimti

Programišių atakos prieš iPhone naudotojus
Kaipkada.lt

Bendrovė „” išsiuntė pranešimus apie grėsmes „” naudotojams 92 šalyse, įspėdama, kad jie gali tapti programišių taikiniu. Ar tarp šių šalių yra , nežinoma.

„Apple“ nustatė, kad jūs tapote šnipinėjimo atakos, kuria bandoma nuotoliniu būdu pažeisti „iPhone“, susietą su jūsų Apple ID, auka. Tikėtina, kad ši nukreipta į jus dėl to, kas jūs esate arba ką darote. Būkite dėmesingi, kad atsižvelgtumėte į šį įspėjimą rimtai“, –   rašoma „Apple“ savo klientams išsiųstame pranešime.

Kompanija „Apple” nesileido į detales apie tai, kas slypi už šių atakų, tačiau patarė naudotojams savo išmaniuosiuose telefonuose tam atvejui įjungti apsaugą „Lockdown Mode”, taip pat paprašė neįvedinėti savo „Apple ID” duomenų nepatikrintose svetainėse ir panašių užklausų su kitų žmonių el. laiškais.

Apple įspėjo apie grėsmes

Tai jau ne pirmas kartas, kai „iPhone” gamintojas siunčia tokius pranešimus. Nuo 2021 m. tokius pranešimus apie šnipinėjimo programų grėsmes gavo vartotojai iš daugiau nei 150 šalių, teigiama atnaujintame „Apple” palaikymo puslapyje.

Verta pažymėti, kad kenkėjiškos atakos prieš įvairius pasaulyje populiarius įrenginius, įskaitant „Apple”, toli gražu nėra retas reiškinys. Vasario mėnesį saugumo ekspertai nustatė pirmąją tokio pobūdžio kenkėjišką programinę įrangą, skirtą „iOS” įrenginiams ir skirtą vogti asmenų biometrinius duomenis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą