„Apple“ kai kurias „iOS 18“ dirbtinio intelekto funkcijas gali padaryti mokamas

iOS 18 operacinė sistema

Netrukus prasidėsiančios „Apple“ pasaulinės programuotojų konferencijos 2024 išvakarėse „Bloomberg“ žurnalistas Markas Gurmanas atskleidė labiausiai nuviliančią „“ dalį. Pasak jo, kai kurios „iOS 18“ generuojančios dirbtinio intelekto funkcijos bus prieinamos už prenumeratą.

Kol kas neaišku, kiek kainuos prieiga prie šių funkcijų, tačiau tikėtina, kad pradžioje „Apple“ leis jomis naudotis . Kažką panašaus bendrovė jau įgyvendino palydovinio ryšio funkcijoje, skirtoje pagalbos tarnyboms iškviesti. Kol kas kai kuriose šalyse šios teikiamos nemokamai, tačiau netrukus „Apple“ pradės už jas imti mokestį.

Tikimasi, kad „Apple“ apie partnerystę su „Open AI“ paskelbs WWDC konferencijoje. bus naudojama daugumoje „iOS 18“ neuroninių funkcijų. Pasak Gurmano, bendrovės vadovybė nerimauja dėl galimos žalos reputacijai, kurią gali sukelti pokalbių roboto elgesys. Tai taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl „Apple“ kai kurias funkcijas teiks kaip papildomą paslaugą. Taip bendrovė galės atsiriboti nuo bet kokios rizikos, o naudotojai galės pasirinkti, ar jiems reikia neuroninių tinklų technologijų, ar ne.

Išeiti iš AMP versijos