“Apple” ketina išleisti “iPhone 16” seriją su profesionaliu “A18 Pro” mikroschemų rinkiniu

A18 Pro

“Apple” pagaliau įsitraukė į lenktynes su dirbtiniu intelektu ir sukūrė keletą įdomių dirbtinio intelekto funkcijų būsimiems “” telefonams.

Galbūt jau žinote apie NPU (neuroninių procesorių) svarbą SoC procesoriuose atliekant su dirbtiniu intelektu susijusias užduotis, o naujausia žinia susijusi su “Apple A18 Pro” NPU galimybėmis. Remiantis pranešimu, “Apple A18 Pro” viduje esantis NPU yra galingesnis už “Apple M4 SoC”, kuris veikia naujausiame “iPad Pro”. Jau nekalbant apie tai, kad galingas NPU reiškia, jog būsimųjų “iPhone” dirbtinio intelekto našumas bus neblogas.

 

“Apple” jau seniai kuria pagrindą dirbtinio intelekto integravimui į “iPhone” telefonus

A17 Pro luste, kuris naudojamas “ Pro” modeliuose, esantį NPU sudaro 16 branduolių, o dirbtinio intelekto našumas vertinamas 35TOPS. Palyginimui, praėjusių metų “ 8 Gen 3” siūlė 15TOPS AI našumą. Turėsime pažiūrėti, ką “Qualcomm” pavyks pasiekti šiais metais su “Snapdragon 8 Gen 4 SoC”.

Šiemet išleistuose 11 ir 13 colių “iPad Pro” įdiegtas M4 mikroschemų rinkinys, pagamintas pagal TSMC 3 nm technologinį procesą, o SoC NPU įvertintas 38 TOPS, t. y. šiek tiek daugiau nei praėjusių metų “A17 Pro”. Dabar teigiama, kad naujasis “Apple” išmaniesiems telefonams skirtas mikroschemų rinkinys šiuo požiūriu vėl pranoks M4. Vis dėlto galutinio vartotojo patirtis arba tam tikrų dirbtinio intelekto funkcijų įgyvendinimas priklauso nuo kitų aspektų, pavyzdžiui, nuo įrenginio formos faktoriaus.

Paskutinėje pasaulinėje programuotojų konferencijoje (WWDC) “Apple” paskelbė apie savo indėlį į dirbtinį intelektą, pavadintą “Apple Intelligence”. Jis integruotas į “” sistemos programas ir balso asistentą “Siri”. Dabar “iOS 18” reikia mikroschemų rinkinio su galingu NPU, nes “Apple” daugiausia dėmesio skiria tam, kad “iPhone” būtų įdiegta kuo daugiau dirbtinio intelekto funkcijų.

Teigiama, kad “A18 Pro” NPU gali viršyti 45 TOPS, pranokdamas galingiausią NPU tarp dabartinių “” siūlomų “Qualcomm Snapdragon X Elite” dirbtinio intelekto kompiuterių.

Išeiti iš AMP versijos