„Apple” parodė, kaip atskirti tikrą „iPhone 15” nuo klastotės

„Apple” gaminiai dažnai būna padirbinėjami, todėl „Apple pristatė naują autentiškumo indikatorių „ 15” telefonams. Tai galima pamatyti tik ultravioletinėje šviesoje.

Vaizdo įrašuose matyti, kad „” dėžutės turi etiketes ir QR kodus, kurie matomi tik ultravioletinėje šviesoje. Šios hologramos padeda klientams ir net pačiai „Apple” nustatyti, ar užklijuota dėžutė yra tikra, ar ne.

Kai kurie pardavėjai perpakuoja naudotus ar atnaujintus prietaisus naujus, naudodami suklastotas dėžutes, kurios yra tikslios „Apple” pagamintų originalių dėžučių kopijos. Tada šie prietaisai parduodami už naujų prietaisų kainą.

Tačiau galima daryti prielaidą, kad tie, kurie spausdina padirbtas „iPhone” dėžutes, greitai įvaldo šią technologiją. Taip nutiko su naujomis nuplėšiamomis juostelėmis ant „iPhone” ir „” dėžučių.

 

„Naujojo „iPhone 15” dėžutėse įrengta apsaugos sistema, kuri ultravioletinėje šviesoje rodo hologramas. Tai „Apple” įdiegta priemonė, skirta atpažinti originalias dėžutes ir užkirsti kelią sukčiavimui”, – savo X paskyroje („”) pranešė Majin Bu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos