“Apple” planuoja automatizuoti “iPhone” surinkimą ir atleisti 50 % darbuotojų

Apple telefonų surinkimas gamykloje / Asociatyvi nuotr.

Apple telefonų surinkimas gamykloje / Asociatyvi nuotr.

Kompanija “” planuoja 50 % sumažinti darbuotojų, dalyvaujančių galutiniame “” surinkime, skaičių, automatizuojant rankų darbą. Šis sprendimas priimtas po palyginti neseniai įvykusių darbuotojų ir policijos susirėmimų. Be to tai yra “Apple” strategijos optimizuoti tiekimo grandinę dalis.

Pasak pranešimo, šį įsakymą išleido “Apple” vyresnysis operacijų viceprezidentas Sabihas Chanas (Sabih Khan) po įnirtingų “iPhone” darbininkų ir policijos susirėmimų 2022 m. lapkričio mėn. netoli “Foxconn” gamyklos, kurioje įsikūrusios pagrindinės surinkimo gamyklos. Tuomet, -19 laikotarpiu, surengė riaušes, pasipiktinę darbo sąlygomis, maisto trūkumu valgyklose ir negalėjimu išeiti iš uždaros erdvės.

Po šio incidento “Apple” nusprendė sumažinti bendrą darbo vietų skaičių ir įgyvendinti gamybos automatizavimo ir komponentų tiekimo grandinės optimizavimo projektą, kuris anksčiau buvo laikomas neįmanomu dėl didelių sąnaudų. Tačiau dabar bendrovė pasirengusi padengti šias išlaidas investuodama į brangią įrangą, kuri gali kainuoti šimtus milijonų dolerių.

“Apple” automatizavimo pastangos jau davė tam tikrų rezultatų. Pasak šaltinių, per pastaruosius metus sėkmingai automatizuoti kai kurie “iPhone” surinkimo etapai, įskaitant metalinių tvirtinimo detalių ir lanksčių spausdintinių plokščių montavimą ant komponentų be žmogaus įsikišimo. Šis procesas jau leido “Apple” ir jos partneriams Kinijoje panaikinti tūkstančius darbo vietų.

Be vidinių pokyčių, “Apple” taip pat stiprina savo pozicijas tiekimo grandinės automatizavimo srityje įsigydama specializuotas įmones. Pavyzdžiui, praėjusiais metais “Apple” įsigijo bendrovę “Drishti”, kuri specializuojasi konvejerių vaizdo įrašų analizėje, kad realiuoju laiku nustatytų kliūtis ir problemas. Kitas vertingas įsigijimas buvo “DarwinAI”, kuri naudoja dirbtinį intelektą pramoniniams procesams optimizuoti. Ji taip pat glaudžiai bendradarbiauja su gamybos partneriais, tokiais “Foxconn”, “Luxshare Precision” ir “Pegatron”.

Tačiau “Apple” taip pat susiduria su kliūtimis. Pavyzdžiui, planai automatizuoti kai kurių “iPhone” komponentų montavimą šiais metais buvo atšaukti dėl didelio defektų skaičiaus. Nepaisant tokių iššūkių, bendrovė ir toliau tvirtai laikosi savo ilgalaikio tikslo – beveik 50 proc. gerokai sumažinti darbuotojų skaičių galutinio surinkimo operacijose, susijusiose su “iPhone” gamyba. Tikimasi, kad tai įvyks per kelerius ateinančius metus.

Išeiti iš AMP versijos