Kiaušiniai yra vienas populiariausių maisto produktų, naudojamų ruošiant pusryčius, pietus ar vakarienę. Tačiau tarp žmonių labai dažnai kyla diskusijų, ar kiaušinius prieš naudojimą reikia plauti, ar ne.
Dauguma sutinka, kad ruošiant patiekalus kiaušinių plauti nebūtina. Žmonės tai aiškina tuo, kad dėl sąlyčio su vandeniu kelis kartus padidėja rizika, kad į kiaušinį pateks bakterijų.
Terminis apdorojimas yra veiksmingiausias būdas pašalinti daugumą kenksmingų mikroorganizmų nuo kiaušinio lukšto. Tačiau jei patiekalui reikia žalio kiaušinio, verdančiu vandeniu kenksmingų mikroorganizmų sunaikinti nepavyks.
Todėl saugumo sumetimais neskelkite kiaušinių ant lėkštės krašto. Nors tai greitas, paprastas ir patogus būdas, deja, jis taip pat užtikrina, kad į patiekalą pateks bakterijų ir nešvarumų.
Dėl šios priežasties neturėtumėte atskirti kiaušinio baltymo ir trynio naudodami lukštą.