Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar reikia papildomos antivirusinės programos, jei naudojate „Windows Defender”?

Donatas Varnas

Šiandien galite rasti daugybę nemokamų antivirusinių programų savo kompiuteriui, kurios žada apsaugoti jus nuo įvairiausių pavojų. Kartu šiuolaikinės „Microsoft” operacinės sistemos turi integruotą antivirusinę programą „Windows Defender”, kuri apsaugo vartotoją ir jo duomenis. Tačiau ar tikrai to pakanka ir ar reikia ieškoti papildomos apsaugos?

Windows Defender – tai integruota , kuri pateikiama su šiuolaikinėmis Windows operacinėmis sistemomis. Ji naudotojams siūlo apsaugą pagal numatytuosius nustatymus. Šio integruoto sprendimo efektyvumas paliko daug vilčių, tačiau laikui bėgant viskas pasikeitė.

Kiek veiksminga „Windows Defender”?

Daugeliui naudotojų „Windows Defender” yra labai patogi antivirusinė programa, nes ji tyliai veikia fone ir saugo sistemas nereikalaudama jokios papildomos konfigūracijos ar diegimo. ten bebūtų, ji buvo laikoma prastos kokybės, palyginti su trečiųjų šalių alternatyvomis. Tačiau laikui bėgant ji buvo patobulinta ir dėl to „Windows Defender” tapo rimta konkurentė savo bendraamžiams ir patikima naudotojų .

Antivirusinės programinės įrangos veiksmingumą parodo autoritetingų tyrimų organizacijų, tokių kaip AV-Test, vertinimai. Remiantis m. gruodžio mėn. AV-Test ataskaita, „Windows Defender” labai gerai pasirodė pagal įvairius rodiklius.

Visų pirma ji pademonstravo puikius gebėjimus aptikti nulinės dienos pažeidžiamumus ir nepriekaištingai atpažino žinomus virusus.

Windows Defender antivirusinė

Našumas ir naudotojo patirtis

Windows Defender poveikis sistemos našumui neviršija priimtinų ribų, o trikdžiai yra minimalūs. Nepaisant kritikos dėl naudotojo sąsajos, pritaikymo parinktys, tokios kaip DefenderUI, leidžia naudotojams pritaikyti nustatymus pagal savo pageidavimus.

Ar vien „Windows Defender” pakanka mano kompiuteriui apsaugoti?

Windows Defender užtikrina patikimą apsaugą nuo įvairių grėsmių, todėl ji yra tinkamas pasirinkimas vartotojams, ieškantiems patikimos antivirusinės programinės įrangos. Daugeliu atvejų, taikant kasdienio naudojimosi kompiuteriu scenarijus, jums nereikės įdiegti papildomos antivirusinės programos.

Tačiau specifinių reikalavimų turintiems naudotojams, pavyzdžiui, tiems, kurie teikia pirmenybę atvirojo kodo sprendimams arba ieško papildomų funkcijų, pavyzdžiui, integruoto VPN, gali tekti apsvarstyti alternatyvius antivirusinių programų paketus.

Išvada

Nors „Windows Defender” puikiai užtikrina saugumą ir veiksmingumą, naudotojams rekomenduojama ištirti įvairius antivirusinius sprendimus, kad jie atitiktų jų individualius poreikius.

Galiausiai sprendimas pasikliauti vien tik „Windows Defender” ar apsvarstyti kitas galimybes priklauso nuo tokių veiksnių kaip asmeniniai pageidavimai ir pageidaujamos funkcijos. Tačiau jei ieškote kasdienės, patikimos kompiuterio apsaugos be papildomų parinkčių, integruoto sprendimo visiškai pakaks.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą