Žalia mėsa yra produktas, kurį privaloma termiškai apdoroti. Tačiau daugelis žmonių ginčijasi, ar būtina prieš tai mėsą nuplauti. Kai kurie mano, kad ši procedūra yra privaloma, ir niekada jos nepraleidžia, bet ar tai prasminga daryti? Būtent apie tai šis straipsnis.
Pasirodo, mėsą reikia plauti tik tada, jei yra matomų nešvarumų. Atminkite, kad nereikėtų mėsos laikyti po tekančiu vandeniu. Mat taip kartu su purslais ant darbinio paviršiaus paskleisite bakterijas. Todėl, jei reikia plauti mėsą, darykite tai dubenyje su vandeniu.
Geriau procedūrą atlikti atokiau nuo kitų maisto produktų, nes priešingu atveju kyla apsinuodijimo maistu pavojus, kai tokių bakterijų pateks ant jau paruošto maisto.
Atminkite, kad virimo ar kepimo procesas sunaikins visus kenksmingus mikrobus, nes termiškai apdorojant mėsą, visos bakterijos tiesiog žūva.