Daugelis žmonių mano, kad natūralių produktų negalima ilgai laikyti. Todėl, pavyzdžiui, pienas dažnai perkamas su ne ilgesniu nei savaitės galiojimo terminu. Tačiau gėrimo gamintojai teigia, kad tai yra visiška klaida. Tinkamai perdirbus, visi vitaminai išlieka. Dietologai papasakojo, ar taip yra iš tikro.
Specialistai pažymėjo, kad pasterizuotas arba itin pasterizuotas pienas yra maksimaliai saugus. Tačiau ūkiškas produktas vis dėlto yra sveikesnis.
Pavyzdžiui, pasterizacijos metu gali išnykti dalis vitaminų. Yra tam tikras temperatūrinis apdorojimas, tačiau vis tiek dauguma medžiagų išlieka.
Neperdirbtas pienas yra pats naudingiausias, nes jame išlieka didžiausias kiekis vitaminų. Tačiau tai taip pat labai rizikingas produktas. Jame gali būti infekcijų ar bakterijų sukėlėjų, aiškina specialistai.