Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar turėtumėte valgyti žalius bananus: juose yra labai daug krakmolo

Sandra Alšauskienė

Daugelis iš mūsų įpratę manyti, kad turi būti geltoni ir kad jie yra patys skaniausi ir sveikiausi. Tačiau parduotuvėje dažnai galima pamatyti žalių bananų, kurie lentynose guli jau kurį laiką.

Žali, ne visai prinokę bananai

Faktas tas, kad žaliame banane yra daug krakmolo, kuris dar nespėjo virsti cukrumi.

Žaliojo banano kalorijų kiekis yra maždaug 89 kilokalorijos 100 gramų produkto, o prinokusių – 170 kilokalorijų 100 gramų vaisių.

Žali bananai ar jie sveikesni

Žalieji bananai yra pilni skaidulų ir yra naudingi žmonėms, turintiems virškinimo problemų. Taigi dietologai ir gastroenterologai dažnai rekomenduoja šį vaisių dirgliosios žarnos sindromu sergantiems pacientams.

Be skaidulų, žaliuose bananuose yra daug kalio. Ir jis, savo ruožtu, vaidina svarbų vaidmenį tinkamai veikiant inkstams. Kalis taip pat padeda kontroliuoti kraujospūdį.

Žaliuose bananuose yra atsparaus krakmolo – krakmolo, kuris virškinimo metu nėra visiškai suskaidomas ir absorbuojamas organizme. Jis paverčiamas trumpos grandinės riebalų rūgštimis, kurios padeda kontroliuoti cholesterolio kiekį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą