Kiekvieną rytą žmonės visame pasaulyje atlieka tą patį malonų ritualą: mėgaujasi kavos puodeliu. Tačiau kiekvienoje šalyje populiariausio gėrimo paruošimo būdai ir ingredientai skiriasi.
Galbūt jūs į kavą mėgstame pilti pieno, o štai, pavyzdžiui, Rytuose – kardamono, gvazdikėlių ir šafrano. Siūlome jums nedidelę kelionę po kavą ir pasaulį!+
Kaip kava geriama kitose pasaulio šalyse?
Kaffeost – Suomija
Kaffeost suomiška kava patiekiama su juustoleipä – sūrio kubeliais. Skamba šiek tiek keistai, bet suomiai mėgsta šį neįprastą skonio derinį.
Türk kahvesi – Turkija
Norint paruošti aromatingą turkišką kavą, ant lėtos ugnies specialiame turkiškame kavinuke (turk. – cezve) verdamos smulkiai sumaltos kavos pupelės. Turkiškos kavos ypatumas tas, kad patiekiama su kavos tirščiais, kurie palaipsniui nusėda puodelio apačioje.
Yuanyang – Malaizija
Tai nepaprastai skanus kavos gėrimas, kurį galima gerti karštą arba šaltą. Jį sudaro 3 dalys juodos kavos ir 7 dalys Honkongo pieno arbatos (juodosios arbatos ir pieno mišinys).
Flat White – Australija
Australiškas gėrimas Flat White labai panašus į latte. Subtilus jo skonis gimsta iš gerai išplakto karšto pieno ir stipraus espreso derinio.
Frappe – Graikija
Šį nuostabų gėrimą „Nescafe“ kompanijos atstovas išrado dar 1957 m. Frappe užkariavo graikų širdis ir tapo populiariausiu gėrimu vasaros sezonu. Ją paruošti gana paprasta: sumaišykite tirpią kavą, plaktą pieną ir suberkite ledo kubelius.
Espresso Romano – Italija
Tai yra KLASIKA! Tikras itališkas espresas patiekiamas su citrinos skiltele, kuria siekiama „išryškinti“ saldžias natas kavos skonyje. Netikėta, bet taip yra – išbandykite patys.
Cafe de Olla – Meksika
Su cinamono lazdele virta tradicinė meksikietiška kava. Patiekiama su gabalėliu cukraus moliniame puodelyje. Vietiniai tiki, kad molis padeda geriau išsiugdyti kavos pupelių skonį.
Cafe Touba – Senegalas
Senegalietiška kava turi aštrų afrikietiškų pipirų ir gvazdikėlių poskonį. Kavos pupelės paskrudinamos kartu su prieskoniais, tada sumalamos ir užplikomos.
Cafe Bombon – Ispanija
Cafe Bombon patiks tiems, kurie mėgsta viską, kas saldu. Jo paruošimui lygiomis dalimis naudojamas kondensuotas pienas ir sena gera juoda kava.
Airijos kava – Airija
Airiška kava – tai darnus karštos juodos kavos ir airiško viskio kokteilis su cukrumi ir pieno puta.
Wiener Melange – Austrija
Artima kapučino giminaitė austriška kava – espreso, sumaišyto su karštu pienu ir pieno puta. Gėrimas tradiciškai papuoštas plakta grietinėle ir žiupsneliu kakavos miltelių.
Kava su prieskoniais – Marokas
Aštri marokietiška juoda kava verdama pridedant įvairių prieskonių: kardamono, juodųjų pipirų, cinamono, gvazdikėlių ir muskato riešuto.
Cafe Cubano – Kuba
Tikra kubietiška kava – tai nedidelis puodelis stiprios espreso kavos su pridėtu cukrumi.
Pharisäert – Vokietija
Originalus vokiškas kavos gėrimas Pharisäer yra įdomus juodos kavos, romo ir cukraus derinys. Jis tradiciškai puošiamas plakta grietinėle ir šokolado trupiniais.
Qahwa yra Saudo Arabija
Kava Saudo Arabijoje ir kitose arabų šalyse verdama pridedant įvairiausių prieskonių: kardamono, cinamono, gvazdikėlių, šafrano ir imbiero. Norint šiek tiek sušvelninti aitroką kavos skonį, ji dažniausiai patiekiama su džiovintomis datulėmis.