Įvairūs kepiniai visada pripildo virtuvę malonaus aromato. Tačiau kvapą sustiprinti ir patiekalus padaryti skanesnius galite, jei į tešlą įmaišysite kokosų. Pateikiame skanaus užkandžio receptą. Niekas neliks abejingas tokiam skanėstui.
Ingredientai
- Kokosų drožlių – 140 g;
- sviesto – 120 g;
- rudojo cukraus – 65 g;
- baltojo cukraus – 60 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- miltai – 210 g;
- kepimo soda – 4 vnt.
Kaip pasigaminti kokosinius sausainius:
- Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepinkite kokoso drožles. Aromatas atsiskleis dar stipriau.
- Kai tik kokosų drožlės keptuvėje įgaus auksinę spalvą, galite išjungti kaitrą. Atvėsinkite drožles.
- Suminkštintą sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Tada galite įmušti kiaušinį ir vėl išmaišyti masę.
- Atvėsusius dribsnius sumaišykite su persijotais miltais ir suberkite į tešlą.
- Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to iš tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite sausainius apie 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi