Atsirado naujas vaizdo formatas: Jpegli suspaudžia vaizdus efektyviau nei JPEG

Kompanija „Google” pristatė naują kodavimo ir dekodavimo biblioteką „Jpegli”, kuri pagerina interneto svetainių kūrėjams skirtą vaizdų apdorojimą. Pabrėždama keletą pagrindinių privalumų, „Google” teigia, kad „Jpegli” užtikrina suderinamumą, aukštą kokybę, greitį, didesnį spalvų tikslumą ir didesnį suspaudimo efektyvumą.

Viena iš „Jpegli” savybių – visiškas suderinamumas su originaliu JPEG standartu ir API/ABI, praneša „Google”. Naujasis formatas sklandžiai integruojamas su esamomis galimybėmis, tokiomis libjpeg-turbo ir MozJPEG, ir užtikrina sklandų perėjimą kūrėjams, ieškantiems pažangių vaizdo apdorojimo galimybių, teigiama kūrėjų tinklaraščio įraše.

Naujas nuotraukų standartas Jpegli / Google vaizdas

gali pasigirti aukštos kokybės vaizdų apdorojimu naudojant tikslius skaičiavimus, dėl kurių gaunami ryškesni su mažiau artefaktų. Šis metodas išsaugo vaizdo kokybę ir suderinamumą su standartinėmis peržiūros programomis.

Nepaisant aukščiausios vaizdo kokybės, „Jpegli” taip pat išlaiko konkurencingą kodavimo greitį, prilygstantį gerai žinomoms parinktims, tokioms kaip „libjpeg-turbo” ir „MozJPEG”. Tai užtikrina, kad kūrėjai gali naudoti naująją biblioteką neprarasdami našumo ir nenaudodami papildomų išteklių.

Be to, „Jpegli” suteikia galimybę koduoti vaizdus, kurių kiekvienai spalvinei komponentei tenka 10 ar daugiau bitų, o tai yra pranašiau už tradicines bibliotekas, kurios paprastai koduoja vaizdus, kurių kiekvienai spalvinei komponentei tenka 8 bitai. Ši naujovė sumažina artefaktus sklandžiuose gradientuose ir kartu užtikrina suderinamumą su esamomis peržiūros programomis.

Be geresnės kokybės, „Jpegli” pasižymi didesniu suspaudimo efektyvumu nei įprasti kodavimo į. Tai reiškia, kad sutaupoma daug vietos saugykloje ir tinklo duomenų srauto, o tai galiausiai pagreitina puslapių įkėlimo laiką naudotojams.

Efektyvumą „Google” aiškina integruodama pokyčius su JPEG XL formatu. Nepaisant to, kad „Google ” atsisakė „JPEG XL” palaikymo „Google Chrome” dėl jo trūkumų, „Google” pasinaudojo savo pasiekimais ir sukūrė „Jpegli”, kuris suteikia apčiuopiamos naudos žiniatinklio kūrėjams.

Kadangi aukštos kokybės vaizdų ir greito žiniatinklio turinio įkėlimo poreikis nuolat auga, „Google” biblioteka „Jpegli” tampa perspektyviu sprendimu šiuolaikiniams žiniatinklio kūrimo projektams.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos