Atskleista biudžetinės „PlayStation 5” versijos išleidimo data ir kaina

Sumažintą „ 5” „Slim” versiją „” pristatys šiais, o ne kitais metais, manyta anksčiau. Tai pranešė IGN, remdamasis Federalinės prekybos komisijos (FTC) procesu prieš „Microsoft” ir „Activision Blizzard” susijungimą.

Dokumente pažymėtas toks teiginys: „Xbox X serijos konsolė bus parduodama 50 JAV dolerių pigiau nei „ Switch OLED”. Kompanija „Sony” taip pat pasiūlys pigesnę „PlayStation” versiją – „PlayStation Slim” – už 399,99 JAV dolerio, kurią tikimasi išleisti 2023 m.”.

Dokumente taip pat teigiama, kad „Sony” „šiuo metu siūlo dvi skirtingas „PlayStation 5” versijas – vieną su „Blu-ray” grotuvu fizinei laikmenai (standartinę) ir kitą be jo (skaitmeninę) – ir artimiausiu metu tikisi išleisti papildomas diferencijuotas „Pro” ir „Slim” versijas”.

Tikimasi, kad m. „Sony” visiškai nutrauks esamų „PlayStation 5” versijų gamybą. Taigi „Slim” modelis rinkoje pakeis „Digital Edition”, o kol kas nepaskelbta „Pro” versija taps alternatyva pagrindiniam „PlayStation 5” su diskų kaupikliu.

Naujasis „Sony PS5 Slim” 2023 m.: kas žinoma

  • Atnaujinta konsolė savo funkcijomis nesiskirs nuo ankstesnių versijų. Ji gaus šiek tiek pakeistą dizainą, o pagrindinė naujovė bus galinėje dalyje esantis išimamas diskinis kaupiklis su jungtimi per C tipo USB jungtį.
  • Kalbama, kad „Sony” vienu metu pardavinės kelis komplektus – tik konsolę be diskinio kaupiklio, komplektą su konsole ir diskiniu kaupikliu ir tik diskinį kaupiklį. Taip sugedus diskelių įrenginiui, nereikės pirkti visai naujos konsolės.
  • Dėl išimamo diskinio kaupiklio konsolė taps geidžiamu gaminiu žaidėjams, kurie pirmenybę teikia fiziniams leidiniams, taip pat tiems, kurie renkasi skaitmenines žaidimų versijas.
  • Kompanija „Sony” dar oficialiai nepatvirtino PS5 Slim pasirodymo. Tačiau faktas, kad jos konkurentai apie tai žino ir mano, kad teisiniuose dokumentuose būtina paminėti „PS5 Slim”, rodo, kad konsolė jau pakeliui.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos