Atvirkštinis įkrovimas: kas tai yra ir kaip jį įjungti

Atvirkštinis belaidis krovimas

Atvirkštinio įkrovimo funkcija leidžia naudoti išmaniojo telefono bateriją kitiems prietaisams įkrauti. Štai ji veikia ir kaip įjungti atvirkštinį įkrovimą.

Kadaise atvirkštinio įkrovimo funkcija buvo kažkas egzotiško ir ją buvo galima rasti tik išmaniuosiuose telefonuose flagmanuose. Tačiau, kaip paprastai būna su naujomis technologijomis, laikui bėgant ši funkcija tapo vis labiau paplitusi ir dabar šią technologiją galima pamatyti nebrangiuose prietaisuose. Štai kas yra atvirkštinis įkrovimas ir kaip jį įjungti.

Kas yra atvirkštinis įkrovimas?

Atvirkštinis įkrovimas yra labai patogi technologija, leidžianti įkrauti kitą prietaisą naudojant išmaniojo telefono bateriją. Ši funkcija naudinga įkraunant išmaniuosius laikrodžius, belaides ausines ir kitus įtaisus, kurių išsikrovė netinkamu metu.

Pats atvirkštinis įkrovimas gali būti laidinis arba belaidis. Pirmuoju atveju naudotojams tereikia sujungti du įtaisus maitinimo kabeliu. Antruoju atveju abu prietaisai turi palaikyti belaidį įkrovimą, o išmanusis taip pat turi turėti atvirkštinio belaidžio įkrovimo funkciją.

Pati belaidžio įkrovimo technologija naudoja elektromagnetinės indukcijos principą. Išmaniojo telefono korpuse paslėpta pasyvioji indukcinė ritė, kuri iš esmės yra rėmelis su aplink jį apvyniotu variniu laidu. Savo ruožtu įkrovimo platforma turi aktyviąją indukcinę ritę, kuri sukuria silpną elektromagnetinį lauką. Kai pasyvioji ritė patenka į aktyviosios ritės sukurtą magnetinį lauką, susidaro elektros srovė, kuri perduodama į akumuliatorių.

Kalbant apie išmaniuosius telefonus su atvirkštiniu belaidžiu įkrovimu, juose yra ir pasyvioji, ir aktyvioji ritės. Dėl to jie patys palaiko belaidį įkrovimą ir gali naudoti šią funkciją kitiems prietaisams įkrauti.

 

Kaip įjungti atvirkštinį belaidį įkrovimą?

Išeiti iš AMP versijos