Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Automobilio turbinos gedimai

Partnerio turinys

Turbokompresorius, dar žinomas automobilio turbina, yra papildoma sistema, kurią automobilių gamintojai naudoja variklio galiai didinti. Turbinos paprastai naudojamos tam, kad mažesniuose automobiliuose būtų tiekiama tokia pati galia, kokia paprastai būna didesniuose automobiliuose. Beveik visi gamintojai dabar savo asortimente siūlo modelį su turbokompresoriumi. Tai reiškia, kad jie gali pagaminti mažesnius variklius, kurie išvysto tokią pačią galią, kartu padidindami degalų efektyvumą.

Kaip veikia turbina? Kad automobilio variklis gamintų galią, kuri varo ratus, jis sujungia degalus ir orą. Turbinos į mišinį įpila daugiau oro, naudodami išmetimą, kad suktų oro siurblį (arba kompresorių). Tada oro siurblys stumia papildomą orą į variklio cilindrus, leisdamas jiems sudeginti daugiau degalų per sekundę ir pagaminti daugiau galios nei įprastai įsiurbiamas įrenginys. Turbo dirba neįtikėtinai dideliu greičiu (iki 250 000 aps./min.), o tai reiškia, kad jie veikia esant dideliam slėgiui ir temperatūrai. Paprastai turbokompresorius bus suporuotas su aušinimo sistemomis, kad vėsintų alyvą ir karštą orą.

Turbinos gedimo požymiai

Yra keletas ženklų, į kuriuos galite atkreipti dėmesį, kad suprastumėte, ar jūsų turbina sugedo: Dingo automobilio galia

Jei pastebite, kad jūsų įsibėgėja ne taip stipriai, kaip anksčiau, arba lėtai reaguoja į jūsų indėlį, tai gali būti ženklas, kad jūsų turbina sugedo. Panašiai gali sutrikti turbokompresorinis automobilis, kuris stengiasi išlaikyti didelį greitį arba negali pasiekti tokio greičio.

Garsesnis variklio veikimas

Vienas iš netikėtų turbokompresoriaus privalumų yra tas, kad jis iš tikrųjų daro variklį tylesnį, nes slopina oro įsiurbimo garsą. Tačiau jei pradedate girdėti stiprų darbinį garsą – šiek tiek panašų į odontologo grąžtą ar policijos sireną – tai galimas turbokompresoriaus gedimo simptomas. Gedimui rimtėjant, triukšmas stiprės. Jei pastebėjote variklio verkšlenimą, turėtumėte kreiptis į profesionalų mechaniką, kuris apžiūrėtų jūsų automobilį ir ar tinkamai veikia variklio dalys.

Išmetimo dūmai

Kai patenka į išmetimo sistemą, ji degdama išskiria išskirtinius mėlynus/pilkus dūmus. Tai gali sukelti turbinos korpuso įtrūkimas arba pažeisti vidinius sandariklius. Jei šį simptomą sukelia turbokompresorius, labiau tikėtina, kad pastebėsite šiuos pakitusios dūmus, nes netrukus po tuščiosios eigos padidės variklio sūkiai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą