Automobilių pramonė sukasi atgal prie dyzelinių variklių? Vyresnysis “Renault Duster” brolis turės dyzelinį variklį

Renault Bigster 3

Naujojo “Renault/” krosoverio kūrimo procesas tęsiasi. Naujasis modelis “Bigster” bus sukurtas ant trečiosios kartos “Duster” platformos, tačiau bus 30 cm ilgesnis už jaunesnį “giminaitį”. Užvakar vėl buvo nufotografuotas bandymų metu, tačiau jo įranga žurnalistams pateikė netikėtą staigmeną.

Ispanijos portalo “Motor.es” duomenimis, “Renault” pradėjo slaptus “Bigster” varianto, kuris Europoje nebus siūlomas, bandymus. Ir tai susiję su tuo, koks montuojamas po jo variklio dangčiu.

Primename, kad dingo iš krosoverio “Duster” gamos jam perėjus į trečiąją kartą. Tačiau, panašu, kad jis bus montuojamas į “Bigster” ir tokie bus pardavinėjami Šiaurės Afrikoje.

Pasak informatorių, po bandymų metu pastebėto “Bigster” prototipo variklio dangčiu buvo sumontuotas 1,5 l “Blue dCi” dyzelinis keturių cilindrų variklis. Variklis, kurio galia “Bigster” modelyje neatskleidžiama, buvo sujungtas su mechanine pavarų dėže.

Renault/Dacia naujovės, kuri techniškai bus glaudžiai susijusi su šviežiuoju “Duster”, tačiau papildomai gaus 3 eilių sedaną, premjera turėtų įvykti dar šiais metais. Automobilis bus pradėtas pardavinėti 2025 m.

 

Išeiti iš AMP versijos