Švelnias bandeles su cinamono kremu išrado amerikiečių konditeriai ir jos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Cinamono bandelių galima nusipirkti daugelyje kepyklų arba pasigaminti jas savo rankomis, bet kaip tai padaryti?
Bandelės su cinamonu receptas – gaminimas namų virtuvėje
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukraus – 3 šaukštai;
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- Pienas – 200 mililitrų;
- Sviestas – 70 gramų;
- Sausos mielės – 7 gramai (vienas arbatinis šaukštelis su kaupu);
- Vanilinis cukrus – vienas arbatinis šaukštelis;
- Miltai – 520 gramų.
Įdarui:
- Sviestas – 70 gramų;
- Cukrus – 6 valgomieji šaukštai;
- malto cinamono – 3 arbatiniai šaukšteliai.
Grietinėlės kremas:
- Kreminis sūris – 120 gramų;
- Cukraus pudros – 180 gramų;
- Sviestas – 80 gramų.
Paruošimas:
- Sumaišykite mieles, šaukštelį cukraus ir 50 mililitrų šilto pieno.
- Išmaišykite ir palikite 15 minučių.
- Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
- Supilkite likusį pieną ir išmaišykite.
- Supilkite mielių mišinį ir atsargiai išmaišykite.
- Sviestą ištirpinkite garų vonelėje, atvėsinkite ir supilkite į kitus ingredientus.
- Nedidelėmis porcijomis supilkite persijotus miltus, užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
- Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite valandą šiltoje vietoje.
- Įdarui reikės minkšto sviesto ir cinamono, sumaišyto su cukrumi.
- Pakilusią tešlą iškočiokite į ne storesnį kaip vieno centimetro stačiakampį, patepkite jį sviestu ir pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
- Atsargiai susukite tešlą į ritinį ir supjaustykite nedidelėmis bandelėmis.
- Dėkite jas ant pergamentu išklotos formos, tarp bandelių palikdami tarpus.
- Uždenkite sausu ir švariu rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
- Vėliau kepkite bandeles iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (apie 20-25 min.), kol paruduos.
- Tuo metu reikia paruošti kremą. Tam minkštą sviestą sumaišykite su cukraus pudra ir kreminiu sūriu iki vientisos konsistencijos.
- Išimkite karštus cinamonus iš orkaitės ir užpilkite ant jų kremą.
- Palikite įsigerti ir patiekite, kai visiškai atvės.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi