Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Baudos iki 1500 eurų: kodėl Ispanijoje negalima statyti smėlio pilių

Mindaugas Bružas

Sunku patikėti, bet Maljorkos Magalufo kurorte numatytos turistams, statantiems smėlio pilis. Ispanijos Kalvijos savivaldybės administracija, siekdama palaikyti tvarką Maljorkos saloje, parengė 109 pažeidimų sąrašą.

Ko negalima daryti Maljorkoje?

Į pažeidimų sąrašą, be tokių veiksmų kaip gėlių skinimas, vandens iš fontanų ir nešvaraus vandens pylimas po medžiais, įtrauktas ir smėlio statinių statymas. Turistams, pagautiems užsiimant šia „nekenksminga” veikla, gali būti skirta 100 eurų .

Kodėl Ispanijoje negalima statyti smėlio pilių?

Panašūs apribojimai taikomi ir kituose Ispanijos miestuose, pavyzdžiui, Villa de Arico Tenerifės saloje, Muro Maljorkoje ir Artijo Galicijoje. Už smėlio pilių statymą gali būti skiriamos baudos iki 1 500 eurų.

Be to, „statyti” paplūdimiuose jau beveik trejus metus galioja kai kuriuose Vokietijos kurortuose, daugiausia Temarno, Zilto ir Šlėzvigo-Holšteino salose.

Italijoje taip pat turėtumėte būti atsargūs: Eraklijoje, netoli Venecijos, už smėlio skulptūrų statymą gali būti skiriama bauda iki 250 eurų.

Dažnai draudimas statyti pilis paplūdimiuose paaiškinamas tuo, kad tokie statiniai gali trukdyti gelbėtojų veiksmams ir sudaryti kliūtis prireikus suteikti skubią pagalbą. Kai kurie taip pat skundžiasi, kad trapios pilys gali užstoti vaizdą į jūrą, neleisdamos visapusiškai mėgautis jos grožiu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą