Be galo skanūs ir traškūs žagarėliai: receptas iš vaikystės

Tikrieji žagarėliai

Ar prisimenate tikrąjį žagarėlių skonį? Ankščiau, mūsų močiutės ar mamos iškepdavo tokių skanių žagarėlių, kad jų tuoj pat nelikdavo nė kvapo. Nusprendėme pasidalinti būtent senuoju žagarėlių receptu.

Žagarėliai – vaisai kaip seniau…

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Sumaišykite su grietine, cukrumi ir , supilkite degtinę ir užminkykite paprastą tešlą.
  2. Ji turi būti ne per minkšta, bet ir ne per standi.
  3. Palikite ją 30 minučių pastovėti šaltai ir tada plonai iškočiokite. Atminkite, kad šiek tiek miltų galite įdėti, tačiau pagal poreikį – stebėkite tešlos konsistenciją!
  4. Tešlą supjaustykite rombeliais, viduryje padarykite įpjovą, per kurią perverkite vieną kampą.
  5. Kepkite aliejuje. Aliejaus turi būti ne per aukšta. Iškepusius žagarėlius padėkite ant popieriau, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Paruoštus gaminius gausiai apibarstykite cukraus pudra!
  7. Jei ne tokia riebi, į tešlą galima įdėti šiek tiek sviesto – 25-30 g.
Išeiti iš AMP versijos