Paprasta ir labai skani tešla pyragams. Kažkodėl mažai kas ją gamina. Ir veltui! Tiek iš šios tešlos pagaminti pyragai, tiek pyragaičiai yra labai skanūs.
Ingredientai:
- Bulvės – 350 g
- Miltai – 200 g
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Alyvuogių aliejaus – 1 valgomasis šaukštas
- Druska
Paruošimas:
- Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Tačiau, žinoma, tešlai galite naudoti jau paruoštą bulvių košę.
- Sutrinkite bulves dubenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus, druskos ir miltų bei kepimo miltelių.
- Išminkykite tešlą. Palaipsniui suberkite miltus. Tešla būna minkšta ir elastinga.
- Tešlą galima naudoti iš karto, bet geriau palikti 10 minučių, kad “pailsėtų”.
- Suformuokite pyragėlius. Įdaras gali būti bet koks arba galite juos kepti visai be įdaro – tiesiog pyragėlius.
- Pyragėlius galima kepti riebalais pateptoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių ant mažos ugnies po dangčiu, kol taps auksinės spalvos.
- Juos taip pat galima kepti orkaitėje. Dėkite juos į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
- Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi