Blyneliai su obuoliais visada buvo ir bus populiarūs. Jų skonis žavi visus, tačiau tam, kad šie blyneliai gautųsi dar skanesni, į įdarą reikia įdėti vieną papildomą ingredientą – cinamoną.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- Kiaušinių – 3 vnt;
- Cukraus – 50 g;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis cukraus;
- Druskos – 1/2 šaukštelio;
- Sviestas – 60 g;
- Miltai – 180 g.
Obuolių įdarui skirti ingredientai:
- obuoliai – 1 kg;
- sviestas – 80 g;
- cukraus – 150 g;
- miltai – 2,5 valg. š.;
- cinamono – 1 arb. š.
Paruošimo būdas:
- Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Plakite mikseriu arba trintuvu iki vientisos masės.
- Įkaitinkite keptuvę.
- Patepkite augaliniu aliejumi, kepkite lietinius blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Įdarui obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais arba sutarkuokite.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius, cukrų (cukraus kiekis priklauso nuo to, kiek rūgštūs obuoliai), cinamoną ir maišydami troškinkite įdarą 10 minučių.
- Suberkite miltus, gerai išmaišykite įdarą ir troškinkite dar 2 minutes.
- Visiškai atvėsinkite įdarą ir suvyniokite blynus.
- Prieš patiekdami blynus apkepkite svieste.