Braškių sezonas tęsiasi, o tai reiškia, kad laikas ruoštis žiemai. Siūlome pasigaminti gardžią uogienę, kuri išsaugo maksimalią uogų naudą sveikatai. Tai braškių uogienės be virimo receptas, kai braškės konservuojamos savo sultyse. Šis būdas leidžia išsaugoti natūralų uogų skonį ir aromatą, taip pat vitaminus, kurie paprastai sunaikinami termiškai apdorojant.
Penkių minučių braškių uogienės receptas, žingsnis po žingsnio
Ingredientai:
- 1 kg braškių;
- 250 g cukraus.
Kaip paruošti:
- Nuplaukite ir nusausinkite braškes, nulupkite kotelius. Apibarstykite cukrumi. Palikite uogas 8-10 valandų pastovėti kambario temperatūroje.
- Kai uogos prisitrauks ir išskirs pakankamai sulčių, sudėkite jas į švarius sterilius stiklainius. Uogas užpilkite likusiomis sultimis.
- Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą su vandeniu, kad būtų sterilūs. Sterilizuokite stiklainius 10 minučių.
- Po sterilizacijos stiklainius uždarykite sandariais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu, kol jie visiškai atvės. Tai padės papildomai sterilizuoti ir išvengti bakterijų dauginimosi.
- Paruoštą braškių uogienę laikykite vėsioje vietoje.