Braškių uogienė “penkias minutes”, kurios nereikia virti: žingsnis po žingsnio receptas

Braškių uogienė stiklainyje

Braškių sezonas tęsiasi, o tai reiškia, kad ruoštis žiemai. Siūlome pasigaminti gardžią uogienę, kuri išsaugo maksimalią uogų naudą sveikatai. Tai braškių uogienės be virimo , kai konservuojamos savo sultyse. Šis būdas leidžia išsaugoti natūralų uogų skonį ir aromatą, taip pat vitaminus, kurie paprastai sunaikinami termiškai apdorojant.

Penkių minučių braškių uogienės receptas, žingsnis po žingsnio

Ingredientai:

paruošti:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite braškes, nulupkite kotelius. Apibarstykite cukrumi. Palikite uogas 8-10 valandų pastovėti kambario temperatūroje.
  2. Kai prisitrauks ir išskirs pakankamai sulčių, sudėkite jas į švarius sterilius stiklainius. Uogas užpilkite likusiomis sultimis.
  3. Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą su vandeniu, kad būtų sterilūs. Sterilizuokite stiklainius 10 minučių.
  4. Po sterilizacijos stiklainius uždarykite sandariais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu, kol jie visiškai atvės. Tai padės papildomai sterilizuoti ir išvengti bakterijų dauginimosi.
  5. Paruoštą braškių uogienę laikykite vėsioje vietoje.

 

Išeiti iš AMP versijos