Buvo paleista daugiau kaip 700 balionų su šiukšlėmis: Šiaurės Korėja apipylė Pietų Korėją šiukšlėmis

Šiaurės Korėjos balionai su šiukšlėmis

dar kartą paaštrino santykius su Pietų Korėja – per sieną išsiuntė apie 720 balionų su šiukšlėmis. Apie tai sekmadienį pranešė Pietų Korėjos jungtinis štabų vadų komitetas. Pasak jų, balionai su šiukšlėmis, įskaitant cigarečių nuorūkas, audinių atliekas, popierių ir plastiką, buvo rasti visoje Pietų Korėjos sostinėje birželio 2 d. naktį, praneša naujienų agentūra „Yonhap“.

Tai ne pirma tokia Šiaurės Korėjos provokacija. Praėjusią savaitę jie jau siuntė balionus su šiukšlėmis ir ekskrementais, dėl ko Pietų Korėja piktinosi ir smerkė.

Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sik pareiškė, kad balionai pažeidžia paliaubų susitarimą ir kad Šiaurės Korėja yra atsakinga už bet kokias pasekmes. Jis taip pat patikino, kad Pietų Korėja glaudžiai bendradarbiauja su Jungtinėmis Valstijomis, kad stebėtų padėtį ir imtųsi atitinkamų veiksmų.

Pietų Korėjos pasienio provincijose paskelbti pavojaus perspėjimai, raginantys žmones nesiliesti prie balionų ir nedelsiant pranešti apie juos valdžios institucijoms.

Kariuomenė išsiuntė komandas ieškoti nuolaužų, užuot numušusi balionus, nes negalima visiškai atmesti , kad jie gabena nuodingas chemines medžiagas.

Kol kas pranešimų apie sužeistuosius negauta. Seulo miesto valdžia sekmadienį taip pat pranešė, kad visą parą veiks avarinis centras, kuris reaguos į tokius objektus.

Kodėl Šiaurės Korėja į Pietų Korėją paleidžia balionus su šiukšlėmis

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo Kim Yo-jong patvirtino, kad Šiaurės Korėja pasiuntė balionus, siekdama įgyvendinti neseniai jos šalies išsakytą grasinimą „išbarstyti krūvas makulatūros ir purvo“ Pietų Korėjoje, reaguojant į Pietų Korėjos aktyvistų vykdomas lapų platinimo kampanijas.

Ji užsiminė, kad balionai gali tapti standartiniu Šiaurės Korėjos atsaku į lapų mėtymo akcijas, sakydama, kad Šiaurės Korėja atsakys „mėtydama šiukšles, kurių yra dešimt kartų daugiau nei tų, kurios mėtomos ant mūsų“.

Išeiti iš AMP versijos