Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daržovė ar vaisius: ką dar turėtumėte žinoti apie avokadus?

Sandra Alšauskienė

Remiantis statistiniais duomenimis, pagal pardavimus avokadai kelis kartus lenkia bananus – kas ketvirtas pirkėjas yra avokadų gerbėjas. Nusprendėme geriau supažindinti su šiuo sveiku produktu.

Kas yra avokadas?

Nors avokadų labiau primena daržovę, iš tikrųjų tai yra . auga ant medžio, o šio vaisiaus yra apie 400 rūšių – tai įspūdinga, ar ne? Įdomu tai, kad visos avokadų rūšys pasižymi savitu skoniu ir dydžiu, todėl turite priežastį paragauti bent kelių rūšių ir palyginti jų skonį.

Mitybos specialistai pripažįsta, kad avokadai yra maistingiausi vaisiai pasaulyje, beje, joks kitas valgomas augalas negali pasigirti tokiu maistingųjų medžiagų kiekiu. Pirmiausia avokaduose yra didžiulės vitaminų B, A ir E atsargos. Nepamirškite ir kalio, magnio bei kalcio.

Kai kurie avokadų mėgėjai nerimauja, kad vaisiai gali pakenkti jų figūrai, nes juose yra daug riebalų. Tačiau nerimauti nereikia, nes šie yra nesotieji, todėl lengvai virškinami. Tačiau nereikia persistengti, stenkitės avokadų į savo valgiaraštį įtraukti ne dažniau kelis kartus per savaitę.

 

Viskas apie avokadus

Ar žinojote, kad…

Avokadai padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, šis vaisius stiprina imuninę sistemą ir gerina miegą, nes didina nervų sistemos atsparumą.

Avokado kauliukas yra gana toksiškas. Tačiau tai atsitinka tik tada, kai kauliukas liečiasi su oru, todėl vos tik perpjovę vaisių per pusę, tuoj pat pašalinkite kauliuką. Tačiau neskubėkite jos išmesti – galite pasodinti į vazoną, gausite puikų kambarinį augalą, tačiau be vaisių.

Avokadas yra afrodiziakas. Pirmą kartą avokadai kaip afrodiziakas buvo naudojami Pietų Amerikoje, ir tai tikrai veikė. Nereikia nė sakyti, kad vaisiai tame regione buvo labai populiarūs. Beje, dabartinį pavadinimą avokadas gavo Kalifornijoje, kur šis vaisius įsitvirtino ir tapo nepaprastai populiarus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą