Deja, bet teks atnaujinti: senesni „iPhone“ modeliai nepalaikys AI funkcijų

Itin galingos iOS 18 funkcijos su DI

Naujosios AI funkcijos „iOS 18“ sistemoje neveiks senesniuose „“ modeliuose, praneša „Bloomberg“. Panašūs techniniai reikalavimai bus taikomi ir „Mac“ bei „“ įrenginiams.

Naujos AI funkcijos „iOS 18“ sistemoje

Per artimiausias savaites „Apple“ pristatys „iOS 18“ ir kitas savo mobiliųjų sistemų versijas. Tikimasi, kad pagrindinis dėmesys bus skiriamas funkcijoms, pagrįstoms dirbtiniu intelektu (AI). Bendrovė jau susitarė su „“ dėl „ChatGPT“ integravimo į „iOS 18“.

Tik naujausiems modeliams

Tačiau „Apple“ greičiausiai ribos naujų AI funkcijų veikimą „iOS 18“ tik naujausiuose „iPhone“ modeliuose. „Bloomberg“ teigimu, minimalūs reikalavimai bus „ Pro“ arba „15 Pro Max“. Tai reiškia, kad „iPhone 15“ ir senesni modeliai nepalaikys šių naujų funkcijų.

Techniniai reikalavimai

Pagrindinė to priežastis yra „iPhone 15 Pro“ turimas „A17 Pro“ lustas, kurio neturi bazinis „iPhone 15“. Šis lustas pasižymi aukštesne našumo ir galingu 16 branduolių neuroniniu procesoriumi, galinčiu apdoroti iki 35 trilijonų veiksmų per sekundę. Taip pat „iPhone 15 Pro“ turi 8 GB RAM, palyginti su 6 GB RAM „iPhone 15“.

Skatinimas atsinaujinti

Šaltinio teigimu, „Apple“ tikisi, kad naujos AI funkcijos skatins vartotojus atnaujinti savo įrenginius. Bendrovė reikšmingai patobulino „“, kuri galės vykdyti daug naujų komandų ir bus glaudžiau integruota į „iOS“ ir programėles.

Reikalavimai „Mac“ ir „iPad“

Panašūs techniniai reikalavimai bus taikomi ir „Mac“ bei „iPad“ įrenginiams, kurie turi turėti bent „M1“ lustą, kad galėtų naudoti naujas AI funkcijas „macOS“ sistemoje.

„Apple“ žengia didelį žingsnį į priekį, siekdama integruoti dirbtinį intelektą į savo ekosistemą, tačiau tam reikės atnaujinti įrenginius. Jei naudojate senesnį modelį, gali tekti pagalvoti apie atnaujinimą, kad galėtumėte pasinaudoti naujausiomis funkcijomis.

Išeiti iš AMP versijos