Dėl „Snapdragon 8s Gen 3” kai kurie išmanieji telefonai taps pigesni

Donatas Varnas

Bendrovė „” išleido naują aukščiausios klasės procesorių „Snapdragon 8s Gen 3„. Tai yra supaprastinta dabartinio flagmano 8 Gen 3 versija, kurioje įrengti mažesnio dažnio branduoliai ir paprastesnė „Adreno 735” grafika. Ši platforma yra ideologinė „ 7+ Gen 2” įpėdinė, kurią nuspręsta įtraukti į 8-ąją liniją dėl geresnio įvaizdžio. Kodėl, rinkodaros požiūriu tai skamba pagrįstai: juk malonu telefone turėti „brangesnį”, nors techniškai „pigesnį” mikroschemų rinkinį!

Procesoriaus pagrindą sudaro aštuoni branduoliai: vienas „Cortex-X4”, kurio taktinis dažnis 3 GHz, 4 „Cortex-A720”, kurių taktinis dažnis 2,8 GHz, ir trys A520, kurių taktinis dažnis 2 GHz. Grafikos sistema „Adreno 735” nepalaiko 8K vaizdo įrašymo, tačiau gali filmuoti 4K vaizdo įrašus su dideliu dinaminiu diapazonu (HDR) ir 60 kadrų per sekundę dažniu. 5G modemas pasiskolintas iš praėjusių metų „8 Gen 2” – tai „Snapdragon X70”. Be kita ko, žadamas 18 bitų vaizdo apdorojimo koprocesorius, galimybė dirbti su generatyviniu dirbtiniu intelektu ir aukščiausios klasės LPDDR5X bei UFS 4.1 atminties palaikymas.

Pirmasis išmanusis su „Snapdragon 8s Gen 3” bus išleistas poryt. Tai bus „jaunatviškas” „ Civi 4 Pro” telefonas su kamera, kuris bus parduodamas Kinijos vidaus rinkoje. Gali būti, kad pasaulinėje „ Lite” versijoje taip pat bus įrengtas naujasis lustas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą