Didesni šansai išgyventi: saugiausia vieta automobilyje avarijos metu

Saugiausia vieta automobilyje avarijos atveju

Kiekvieną kartą, kai sėdame į automobilį, dauguma mūsų galvoja apie savo saugumą. Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų – kuri vieta automobilyje yra saugiausia eismo įvykio metu. Naujausi ir ekspertų nuomonės atskleidė atsakymą į šį klausimą.

Ekspertai teigia, kad saugiausia vieta automobilyje yra tiesiai už vairuotojo. To priežastis – instinktyvi vairuotojo reakcija. Avarijos metu vairuotojas intuityviai stengiasi apsisaugoti, manevruodamas taip, kad smūgis patektų į tą automobilio pusę, kurioje jo nėra. Taigi už vairuotojo sėdintis keleivis yra palyginti saugioje zonoje.

Svarbu pažymėti, kad ši taisyklė netaikoma profesionaliems vairuotojams, kurie buvo specialiai apmokyti vežti VIP asmenis. Tokie vairuotojai yra apmokyti veikti pagal kitokį algoritmą ir siekia išsaugoti visų automobilyje esančių keleivių gyvybes.

Tarp vairuotojų paplitęs įsitikinimas, kad saugiausia vieta automobilyje yra galinė vidurinė sėdynė. Tačiau ši taip pat turi savo niuansų.

Daugelyje automobilių saugos diržai šioje vietoje žmogų sulaiko tik juosmens srityje. Be to, kai kuriuose automobilių modeliuose saugos diržų apskritai nėra, todėl avarijos metu keleivis gali išlėkti pro priekinį stiklą.

Svarbus automobilio saugumo aspektas yra tinkamas saugos diržų naudojimas. Nepriklausomai nuo to, kur sėdite, visada turėtumėte prisisegti saugos diržą. Saugos diržų naudojimas gerokai sumažina sunkių sužalojimų ir mirties riziką eismo įvykio metu.

Išeiti iš AMP versijos