Krevetės tešloje nepaprastai skanios, traškios, o padažas suteikia skoniui pikantiškumo.
Ingredientai:
- 0,5 kg nuluptų ir išvalytų krevečių;
- 1 kiaušinis;
- 50 ml vandens;
- 50-60 g miltų;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelis cukraus.
Padažas:
- 2 šaukštai grietinės;
- 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
- 1 valgomasis šaukštas majonezo;
- 1 skiltelė česnako;
- žalumynai;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Atšildykite, nulupkite ir išvalykite krevetes ir, jei reikia, nulupkite jas.
- Kiaušinį, vandenį, druską, cukrų ir miltus sumaišykite iki vientisos masės.
- Kiekvieną krevetę apvoliokite miltuose ir pamerkite į tešlą.
- Kepkite dideliame kiekyje aliejaus kelias minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Išimkite kas iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Padažui sumaišykite grietinę, majonezą, sojų padažą, česnaką, žoleles, druską ir pipirus. Skanaus.