Ekspertai įvardijo septynias sveikiausias žuvis

Riebi žuvis

Žuvis yra svarbi sveikos žmogaus mitybos dalis. Daugelis žmonių į savo racioną neįtraukia pakankamai žuvies, nors ji yra puikus baltymų ir maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys, geležis ir , šaltinis. Žurnalas „Forbes” išsiaiškino, kokią žuvį geriausia valgyti.

Žuvies nauda sveikatai

Pasak Kimberly Homer, registruotos dietologės ir mitybos specialistės, žuvyje yra daug būtinų vitaminų ir mineralų, kurie gali būti naudingi bendrai žmogaus sveikatai, įskaitant:

7 sveikiausios žuvys

Sveikiausia žuvis jūsų sveikatai yra ta, kurioje gausu maistinių medžiagų, tačiau beveik nėra kenksmingų.

Sveikiausia žuvis, kurią reikia valgyti:

Galimas šalutinis žuvų poveikis

Daugumai sveikų žmonių valgyti žuvį yra saugu. Tačiau, jei esate alergiškas žuviai, gali pasireikšti tam tikras šalutinis poveikis, įskaitant:

Amerikos alergijos, astmos ir imunologijos koledžo duomenimis, alergija žuviai gali pasireikšti staiga suaugus. Arba gali būti alergiškas tam tikros rūšies žuviai ir jūros gėrybėms.

Dažna žuvies užterštumo gyvsidabriu problema. Gyvsidabris, natūraliai egzistuojantis elementas, į aplinką gali patekti su buitinėmis ar pramoninėmis atliekomis, taip pat naudojant iškastinį kurą. Kai gyvsidabris nusėda vandenyje ar nuosėdose, bakterijos natūraliai jį paverčia metilgyvsidabriu – stipriu neurotoksinu, kuris pažeidžia nervų sistemą. Šiomis bakterijomis gali maitintis maži jūros gyvūnai, jais minta mažos žuvys, o jomis minta didesnės žuvys, kuriomis paprastai minta žmonės.

Didelėse ir senesnėse žuvyse gyvsidabrio yra daugiau, todėl patartina jų nevalgyti. Nėštumo metu susikaupęs gyvsidabris gali sukelti kūdikių ir mažų vaikų raidos sulėtėjimą ir mokymosi sutrikimus. Suaugusiesiems gyvsidabris gali pažeisti centrinę nervų sistemą bei širdies ir kraujagyslių sistemą.

Žuvyje taip pat galima rasti pesticidų ir pramoninių cheminių medžiagų. Tačiau, FDA duomenimis, mažai tikėtina, kad šių teršalų kiekis yra toks didelis, kad galėtų paveikti žmonių sveikatą.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Išeiti iš AMP versijos