Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ekspertai paaiškino, kodėl pilti makaronų vandenį į kriauklę yra bloga idėja

Mindaugas Bružas

Kai verdate makaronus, tikriausiai vandenį nupilate į kriauklę. Tačiau galbūt nežinote, kad šį vandenį galima panaudoti daugeliui kitų tikslų. Makaronų virimo vandenyje gausu krakmolo, mineralų ir vitaminų, todėl jis yra vertingas.

8 netikėtų būdų, kaip panaudoti vandenį makaronams virti

Naudokite jį duonos ir picos tešlai gaminti

Makaronų gali suteikti minkštumo jūsų duonos ir picos tešlai. Tiesiog įpilkite kelis valgomuosius šaukštus šio vandens į mieles su žiupsneliu druskos. Kuo daugiau įpilsite, tuo minkštesnė bus jūsų tešla.

Daržovėms virti garuose

Makaronų vanduo gali pagerinti garuose virtų daržovių skonį. Paprasčiausiai nusausinkite daržoves ir supilkite jas į keptuvę su vandeniu. Daržovių bus geresnis nei virtų paprastame vandenyje.

Ankštinėms daržovėms suminkštinti

Makaronų vanduo gali padėti suminkštinti ankštines daržoves, pavyzdžiui, avinžirnius, pupeles ir lęšius. Tiesiog pamirkykite ankštinius augalus šiame vandenyje per naktį, kad jie greičiau išvirtų.

Kur panaudoti vandenį nuo makaronų

Padažams gaminti

Makaronų vanduo padažams gali suteikti skonio. Tiesiog paskutinę minutę įpilkite kelis šaukštus šio vandens į padažą, kad pagerintumėte jo skonį.

Patinusioms kojoms nuraminti

Vanduo, kuriame virė , gali padėti nuraminti patinusias kojas. Paprasčiausiai užpilkite šiltu vandeniu pėdas ir palaikykite 10-15 minučių.

Naudokite jį puodams ir keptuvėms valyti

Makaronų vandenyje yra krakmolo, kuris gali būti natūralus ploviklis. Tiesiog pripilkite puodą ar keptuvę karšto makaronų vandens, palikite jį kelioms minutėms ir nuvalykite.

Naudokite jį sriubai gaminti

Makaronų vandenį galima naudoti sriubos pagrindą. Tiesiog įdėkite daržovių, vištienos ar kitų ingredientų ir virkite, kol suminkštės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą