Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Galėsite oficialiai nustoti žiūrėti į kelią: BMW integruoja „Netflix” į automobilius kuriuose įrengtas autopilotas

Adomas Račkauskas

BMW integruoja „” į savo automobilius su 2 ir 3 lygio autonominio vairavimo sistema. Be to, BMW aplenkė „” ir tapo pirmuoju automobilių gamintoju, gavusiu patvirtinimą sujungti 2 ir 3 lygio sistemas viename automobilyje.

 

BMW, ir „”, kai kuriose rinkose jau siūlo 3 lygio sistemas, tačiau naujajame 7 serijos BMW sujungti du autonominio vairavimo lygiai. 2 lygio sistema, vadinama „BMW Highway Assistant”, leidžia vairuotojams ilgesniam laikui atitraukti rankas nuo vairo. Ji gali veikti greitkeliuose važiuojant iki 130 km/val. greičiu. Įspūdingiausia „BMW Highway Assistant” dalis yra funkcija, kuri automatiškai keičia eismo juostas priklausomai nuo eismo situacijos. Norint patvirtinti juostos keitimą, vairuotojui tereikia pažvelgti į vieną iš šoninių veidrodėlių.

Naujieji BMW su autopilotu

Vokietijoje ši sistema nuo šiol gali veikti kartu su „BMW Personal Pilot L3” sistema, kuri leidžia vairuotojams, važiuojant iki 60 km/val. greičiu, atitraukti rankas nuo vairo ir neatitraukti akių nuo kelio. Šiuo režimu vairuotojai gali skambinti, siųsti trumpąsias žinutes ir net transliuoti vaizdo įrašus, tačiau jie turi sugebėti per kelias sekundes atgauti automobilio kontrolę.

BMW atstovas sakė, kad bendrovė turėjo sukurti naują vartotojo sąsają, kad vairuotojai žinotų 2 ir 3 lygio sistemų skirtumus.

BMW autopilotas 2

Kai kuriuose sedanuose už papildomus 6 000 eurų galima įrengti „BMW Highway Assistant” ir „BMW Personal Pilot L3” sistemas. Naujų automobilių savininkai, kurie jau gavo automobilius su 3 lygio sistema, nuo rugpjūčio mėnesio galės naudotis „BMW Highway Assistant”. Šiuo metu unikalų sistemų derinį galima įsigyti tik Vokietijoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą