Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gandai: „M3 Ultra” lustas turės 32 CPU branduolius, 80 GPU branduolių ir 256 GB operatyviosios atminties

Apple M3 ultra lustas
Donatas Varnas

Tikimasi, kad „” lustas „M3 Ultra” pasieks naujų aukštumų. Neseniai „ Pro” linijoje pristačius M3 procesorius, apie „M3 Ultra” lustą sklando gandai, kad jis pasižymės neregėta galia ir stulbinančiu našumu.

Apple M3 Ultra lustas bus įspūdingas

Pasak  Bloomberg specialisto Marko Gurmano, M3 procesorius galės pasigirti galingu 32 branduolių CPU ir 80 branduolių GPU, kurį sudaro iš viso 184 milijardai tranzistorių. Šie įspūdingi skaičiai yra reikšmingas šuolis nuo jau didžiulio M3 Max, kuriame yra 16 branduolių CPU ir 40 branduolių GPU.

Jei gandai teisingi, „M3 Ultra” bus du „M3 Max” lustai, sujungti naudojant „UltraFusion” technologiją, kurią „Apple” sukūrė procesoriaus ištekliams dalytis.

Palyginimui, „M3 Max”, kuris šiuo metu yra aukščiausios klasės „Apple” procesorius, turi 16 CPU branduolių, 40 GPU branduolių ir 92 mlrd. tranzistorių. Potencialus „M3 Ultra” našumas apima dvigubai didesnį CPU ir GPU branduolių skaičių, o tai reiškia precedento neturinčią skaičiavimo galią.

M3 tęsia „Apple” inovacijų tradicijas. Tikimasi, kad „M3 Ultra” procesorius savo konfigūracija iš naujo apibrėš didelio našumo skaičiavimus.

Visų pirma tikimasi, kad „M3 Ultra” palaikys iki 256 GB jungtinę operatyviąją atmintį.

Nors „M3 Max” jau naudojamas pavyzdiniame 16 colių „MacBook Pro” kompiuteryje, „M3 Ultra” gali pakelti našumą į naujas aukštumas. Gurmanas mano, kad jei „Apple” ir toliau tęs CPU ir GPU konfigūracijų padvigubinimo praktiką, „M3 Ultra” gali tapti absoliučia jėgaine.

Tikėtina, kad „Apple” kitąmet, m., pristatys naują „M3 Ultra” lustą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą