Gera gerti vakare: gėrimas, mažinantis nerimą ir padedantis atsipalaiduoti

Kakava padeda atsipalaiduoti

Ar žinojote, kokie gali padėti atsipalaiduoti ir įveikti nerimą. Pasirodo, kad puodelis kakavos prieš miegą gali pagerinti savijautą. Pagrindinis argumentas tų, kurie mano, kad kakavos negalima gerti vakare – didelis kofeino kiekis šiame gėrime. Taip, bet reikia atkreipti dėmesį į vieną niuansą, kad 100 g kakavos yra tik 230 mikrogramų kofeino. Palyginimui, 100 g kavos yra 3140 mikrogramų šios medžiagos. Taip pat, pasak ekspertų, kakavoje yra teobromino. Ši medžiaga turi stimuliuojančią reakciją. Tačiau jis kūną veikia daug švelniau nei .

Be to, daugelis tyrimų parodė, kad yra ryšys tarp grynos kakavos (be pridėtinio cukraus) ir geresnės savijautos. Visų pirma, jei geriate kakavą vakare, galite atsipalaiduoti, sumažinti kraujospūdį ir nerimą bei atkurti cirkadinį ritmą. Dažnai šis rekomenduojamas tiems, kurie kenčia nuo nemigos.

Specialistų teigimu, kakavoje yra daug kitų naudingų medžiagų. Visų pirma, flavonoidai, , antioksidantai.  atliko tyrimus apie kakavos poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai ir pastebėjo, kad jis yra teigiamas.

Žinoma, apibendrino ekspertai, kakavos nauda išsaugoma tik tada, kai jos nevartojama per daug.

Išeiti iš AMP versijos