Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Google Chrome” galės paslėpti jūsų IP adresą naudodama šią naują funkciją

Donatas Varnas

Siekdama padidinti naudotojų saugumą ir privatumą, „” planuoja į savo interneto naršyklę „” įdiegti IP adresų apsaugos funkciją. Ši nauja priemonė skirta naudotojų IP adresams paslėpti ir apsunkinti trečiųjų šalių galimybes stebėti jų veiklą internete.

IP adresai yra unikalūs identifikatoriai, pagal kuriuos galima sekti naudotojo įpročius internete. Rinkodaros agentūros ir reklamos tarpininkai dažnai remiasi šiais duomenimis, kad sukurtų naudotojų profilius tikslinei reklamai.

Kaip ji veiks?

Ši technologija interneto srautą nukreipia per „Google” tarpinius serverius ir taip paslepia tikruosius naudotojų IP adresus. Be to, „Google” tiria galimybę naudoti dvigubo tarpinio serverio konfigūraciją, kuri galėtų užtikrinti papildomą privatumo lygį.

IP adresų bus diegiama palaipsniui, nes „Google” planuoja šią funkciją tam tikram svetainių skaičiui įdiegti etapais. Tačiau konkrečios bandymo datos dar nepaskelbtos.

Svarbu pažymėti, kad nors IP apsauga gali padidinti privatumo lygį, ji neužtikrina absoliutaus saugumo visais scenarijais. Jei įsilaužiama į vieną iš „Google” tarpinių serverių, užpuolikas gali perimti srautą ir manipuliuoti juo savo tikslais. Naudojant du tarpinius serverius galima šiek tiek sumažinti šią riziką, nes nė vienas iš jų neturės vienalaikės prieigos prie naudotojo IP adreso ir paskirties URL. Tačiau šio metodo patikimumas lieka neaiškus.

Be to, piktavaliai gali piktnaudžiauti „Google” proxy serveriais, kad užmaskuotų (angl. distributed denial of service) atakas arba vykdytų sukčiavimą. Tokiais atvejais „Google” gali reikalauti naudotojo autentiškumo patvirtinimo, o tai gali būti laikoma privatumo pažeidimu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą