Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Google” išleido „Android 14”, skirtą išmaniesiems televizoriams

Donatas Varnas

„Google” pristatė išmaniesiems televizoriams skirtą operacinę sistemą „ 14”. Pasak kūrėjų, naujojoje versijoje daugiausia dėmesio skiriama produktyvumui ir funkcijoms.

tapo greitesnė ir operatyvesnė. Tikėtina, kad ji geriau veiks įrenginiuose, turinčiuose mažai operatyviosios atminties. Taip pat pridėta naujų energijos vartojimo funkcijų. Jos leidžia sumažinti elektros energijos suvartojimą budėjimo režimu. Pavyzdžiui, kai nenaudojamas, jis nebus prijungtas prie interneto. Naudojant patobulintą režimą, „” bet kuriuo metu galės bendrauti su kitais „” įrenginiais.

Android 14 televizoriuose

Kūrėjai taip pat patobulino spalvų korekciją ir kitus nustatymus, įskaitant teksto dydį. Be to, jie pakeitė sistemos meniu navigaciją. Dabar „Android 14” taip pat palaiko režimą „vaizdas paveikslėlyje”. Jis naudingas norint vienu metu žiūrėti turinį iš kelių programų. Tačiau ši funkcija bus prieinama ne visuose televizoriuose. „Google” nenurodė, kuriems modeliams tai taikoma.

Pakeitimai paveikė ir programų kūrimą. Šiuo tikslu buvo sukurtas įrankių rinkinys „Compose For TV”. Jame patobulintas įvesties palaikymas ir našumas. Kūrėjai dabar galės pridėti komponentų prie programų ir jas pritaikyti naudodami minimalų kodo kiekį.

„Google” toliau dirba prie „Android 15”. Į operacinės sistemos beta versiją buvo įtraukta puiki privatumo funkcija. Operacinė sistema leis paslėpti programas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą