„Google” nuotoliniu būdu pradėjo trinti tam tikras programas iš „Android” išmaniųjų telefonų: kas yra žinoma?

Kai „” parduotuvėje įsigyjate programėlę ar žaidimą, iš tikrųjų nesate jų savininkas. Pasirodo, „Google” gali bet nuotoliniu būdu jas iš jūsų atimti, praneša leidinio „gHacks” ekspertai.

Vienas iš tokių pašalinimo atvejų nutiko „” naudotojams, kurie iš „Google Play” įsigijo žaidimą „Wayward Souls”. Šis vaidmenų žaidimas buvo išleistas 2014 m. Tačiau po kurio laiko jis dingo ne tik iš programėlių parduotuvės, bet ir iš naudotojų įrenginių.

Po šio skundo pasipylė kiti „“ vartotojų skundai: „Android“ vartotojai rašo, kad ir jie matė, iš išmaniųjų telefonų dingsta žaidimai ir programos. Tuo tarpu „Android Police“ ekspertai teigia , kad vien nuo 2022 m. birželio mėn. visame pasaulyje iš vartotojų įrenginių buvo pašalinta daugiau nei 300 žaidimų.

Šaltinio teigimu, tam tikrais atvejais „Google” gali nuotoliniu būdu iš naudotojo įrenginio pašalinti programą, kurią laiko nesąžininga ar kenkėjiška. Tačiau „Wayward Souls” atveju ji tokia nebuvo pripažinta, todėl jos dingimo faktas lieka nepaaiškintas.

Pati „Google” palaikymo svetainėje patikina, kad „Android” naudotojai gali toliau naudotis žaidimais ir programomis net ir po to, kai jos buvo pašalintos iš parduotuvės. Tačiau praktika rodo ką kita. Kartais bendrovė gali nuotoliniu būdu valdyti „Android” įrenginius, o šio metodo principas vis dar neaiškus.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos